viisaus.jpg

Siinä se nyt on. Ulos "puristettu" teos, siltä se ainakin tuntuu. Ei ollutkaan helppoa visualisoida ajatuksia näin suuresta aiheesta. Maalaus odotti monta päivää keskeneräisenä seinän vierustalla, kiireisinä päivinä en edes halunnut jatkaa sen maalaamista, tuntui, että se antoi odottaa. En tiedä vieläkään, onko se valmis, mutta joskus on päätettävä, että nyt on hyvä, täydellistä sen ei tarvitsekaan olla. Ehkä se kuvastaa sitä, ettei me ihmisinä olla koskaan valmiita eikä meidän tarvitse "pyrkiä" täydellisyyteen, vaan oikeastaan olemme täydellisiä kuninkaita ja kuningattaria juuri sellaisina kuin me olemme. Liian usein annamme ympäristön paineiden vaikuttaa olemukseemme ja ajatuksiimme sekä tekemisiimme, haluamme hyväksyntää muilta ja kuuntelemme muiden neuvoja siitä, mikä on meille hyväksi.

Maalaus kehoittaa pysähtymään ja kuuntelemaan sisintämme, sitä syvintä olemustamme, jossa olemme kaikki yhtä. Vain oma sisimpämme on tarpeeksi luotettava neuvonantaja. Tämä neuvonantaja asuu meissä, ja on oppaanamme kaikissa elämämme tilanteissa. Nämä neuvot ovat rakkaudellisia neuvoja, näissä ei ole pelolle sijaa. Kun kysymme viisaudeltamme, saamme juuri oikean vastauksen, ei pelkästään "minua itseäni" ajatellen, vaan kaikkien kannalta oikean vastauksen. Kun olemme syvimmiltämme yhtä, viisaus ymmärtää tilanteet myös toisten kannalta.

Emme aina kiireen keskellä kuule viisauttamme. Jokin vie huomiomme pois rakkaudesta ja pelko tuo arkeen haasteita. Pilvet kerääntyvät harmaina ympärillemme, vaikka todellisuudessa olemme täynnä auringonpaistetta. Saatamme olla kärsimättömiä toisiamme kohtaan, vaikka voisimme kellua yhdessä rakkaudessa ja armeliaisuudessa. Minulle mm. maalaaminen ja luonnossa liikkuminen on sitä pysähtymistä, ja kuuntelemista. Silloin löydän vastauksia ja ratkaisuja vaikeisiinkin tilanteisiin, näen asioiden todelliset merkitykset ja hetken elämä tuntuu taas kevyemmältä kulkea. Kun opin luottamaan, tiedän, etten ole koskaan yksin. Se on ehkä kallisarvoisimpia asioita, joita olen viime aikoina oivaltanut.

Sinullakin on varmasti oma tapasi pysähtyä ja kuunnella viisauttasi. Olkoon maalaus muistutus siitä, että otat tarpeeksi aikaa itsellesi ja muistat kuinka kallisarvoinen olet, juuri sellaisena kuin olet! <3